Hundar som fäller och smutsar ner

sep 01

Hundar som fäller och smutsar ner

De allra flesta hundar fäller då och då, en del gör det hela tiden. Olika typer av pälsar fäller olika mycket. Hundraser med tjock underull kan till exempel fälla mycket under våren då den tjocka vinterpälsen ska bort. Mycket kan borstas bort men det går inte att undvika att en del päls hamnar någonstans i bostaden, far runt och snabbt lägger sig som en rejäl pälsdammråtta i något mörkt hörn. Och det är inte bara fällda hår som ställer till det, det kommer även in en hel del smuts efter promenaderna, speciellt om man har en jakthund eller ägnar sig åt andra uteaktiviteter med hunden. Tassarna blir smutsiga och ofta även pälsen. Speciellt under magen brukar det kunna fastna grus och annat som följer med in efter promenaden om man inte noga torkar och borstar varje gång. Men även om man gör det så går det inte att komma ifrån det faktum att hundar smutsar ner. Den som har en eller flera hundar i sitt hus vet att det blir smutsigt fort.

Ta hjälp med städningen

Anlita qleano om du vill fokusera på det härliga hundlivet i stället för att ta hand om konsekvenserna av det. Med en städfirma som qleano kan du få exempelvis en rejäl veckostädning varje vecka så du själv bara behöver sopa upp det värsta de andra dagarna. Kom överens med qleano vad som ska göras och när det ska göras så slipper du känna den där känslan av att du kanske helst vill korta ner promenaden för att slippa komma hem med en smutsig hund.

Regnkläder för hunden

Det finns också praktiska regnkläder för hunden som kan vara väldigt bra även för att skydda mot smuts när det är blött och lerigt ute. Då minskar också behovet av att duscha hunden direkt efter hemkomst, i stället tar man bara av regntäcket och torkar av tassarna så är den mesta smutsen redan borta. Men oavsett hur flitig man är med rengöring och pälsvård så går det inte att undvika faktum. Att vara hundägare är härligt och att låta qleano städa hemmet gör att man får mer tid till utevistelse eller jakt med sin pälsklädda vän utan att göra avkall på behovet av ett rent hem.