Hitta bästa hundförsäkringen

sep 21

Hitta bästa hundförsäkringen

Har du precis köpt en fyrbent vän eller letar du kanske efter en ny försäkring till din redan befintliga hund? Då har du gjort ett bra val! Precis som att alla katter behöver en bra kattförsäkring behöver också din hund ha en trygg försäkring om olyckan skulle vara framme. Både kattförsäkringar och hundförsäkringar täcker upp för veterinärvård, men för att din hund ska vara ordentligt skyddad krävs oftast mer än så.

Är du kattägare är det naturligtvis en kattförsäkring som du ska ha, men i den här texten tänkte vi fokusera främst på hundägare och vad som är viktigt att tänka på när du ska välja en hundförsäkring. Visst kan du använda dig av våra smarta tips om du ska försäkra andra djur också. Vi gör det helt enkelt lättare för dig att välja rätt!

Teckna hundförsäkring – att tänka på

Det finns mängder med olika saker som är viktiga att tänka på när du ska teckna en hundförsäkring. Här behöver du fundera på allt från premie till innehåll, tilläggsförsäkringar, tillval, självrisk, karens, hundens ålder, ras, rehabilitering, tidigare skador och mycket mer. Att räkna upp allt skulle inte bara vara tidskrävande, utan det skulle också få dig att missa det mest väsentliga.

Man kan säga att det finns tre saker som sammanfattar allt som du egentligen bör ha i åtanke och här ska vi titta närmare på vad dessa tre är.

1. Teckna snabbt

Vi rekommenderar att du alltid försöker teckna försäkringen så snabbt som möjligt. En av de främsta fördelarna med detta är att din hund har ett bra försäkringsskydd redan från start. Utöver detta finns det även många andra förmåner som du kan ta del av om du är ute i god tid. Det är t.ex. inte helt ovanligt att du får undvika karenstiden helt och hållet och att du kan få med tilläggsförsäkringen ”Dolda fel”.

2. Titta på den totala kostnaden

Det är lätt att stirra sig blind på premien, men det viktigaste är att titta på den totala kostnaden när du ska jämföra hundförsäkringar. Premien kommer du att betala årligen och om du behöver använda dig av försäkringen ska även självrisken betalas in. Ditt val av självriskperiod kommer också att vara avgörande för hur ofta självrisken behöver betalas. Se därför till att du har full koll på vad som gäller.

3. Titta på innehållet först – därefter priset

Ja, vi vet att priset har en väldigt stor betydelse, men om du inte kan få ersättning och hjälp när du behöver kommer din låga månadspremie inte ha någon större betydelse alls. Det viktigaste och det du ska tänka på är att du får en försäkring som faktiskt ger dig det ekonomiska skydd som du behöver. Naturligtvis innebär det inte att du ska överförsäkra din hund. Du behöver inte betala för ett skydd som du egentligen inte behöver eller ta marknadens högsta maxersättning bara för att. Anser du att det räcker med ett försäkringsskydd på 50.000 kronor finns det ingen anledning att försäkra för 140 000 kronor eller mer.