Så väljer du rätt hundförsäkring

dec 01

Så väljer du rätt hundförsäkring

Att ha en försäkring på din hund är väldigt viktigt för dig, din hund och din ekonomi. En hund kommer oavsett vad behöva besöka veterinären några gånger under sitt liv och veterinärbesök kan ibland bli väldigt dyra. Därför är det bra att ha en försäkring så att du istället betalar en mindre summa varje månad och sedan hjälper de dig med kostnaden när det väl är dags för veterinärbesök.

Så ska du tänka när du väljer

För att välja rätt försäkring för just dig och din hund kommer du behöva jämföra lite olika och se vad som passar bäst. Du kommer också behöva ta ställning till om du föredrar låg månadskostnad och hög självrisk eller högre månadskostnad och lägre självrisk. Månadskostnaden, även kallad premie, är den summa du betalar varje månad och självrisken är den summa du betalar vid veterinärbesöket. Sedan måste du se till att försäkringen är anpassad efter just din hund. Du måste tänka på din hunds ras och vilka vanliga sjukdomar eller problem som just den rasen har, hundens ålder eftersom den kan behöva olika mycket vård beroende på om den är valp, vuxen eller senior och hundens kön eftersom de olika könen har olika benägenheter för olika problem. Just nu har Lassie marknadens snällaste villkor där du först behöver fylla i ett litet formulär om din hund så att de kan ge prisförslag på de försäkringar som passar bäst för din hund. De har även ett belöningssystem där du får billigare månadskostnad ju mer du lär dig om hundar och hur du håller dem friska.

Därför är det viktigt att ha hundförsäkring

Med en hundförsäkring kan du koppla av lite med vetskapen om att din hund kommer få den vård den behöver ifall något skulle hända. Utan försäkringen kan veterinärkostnaderna bli väldigt dyra, ibland så dyra att du kanske inte ens har råd. Därför är det viktigt att du har en försäkring så att du vet med dig att det inte är något problem. En försäkring blir som ett slags skyddsnät för din ekonomi. Ju tidigare du tecknar din försäkring desto bättre är det eftersom den då ofta täcker dolda fel som kan finnas hos hunden redan innan du fått den, vilket kan vara sjukdomar eller medfödda problem. De flesta försäkringar täcker även vanliga sjukdomar som förekommer hos hundar generellt och som förekommer oftare hos olika raser. Därför är det viktigt att du anpassar försäkringen efter just din hund och vilken ras den är så att du är säker på att allt sådant ingår. Det är också bra att ha en försäkring om något oväntat plötsligt skulle hända, som en skada eller andra problem som är omöjliga att förutse.