Pälsvård för hundar

aug 22

Pälsvård för hundar

Alla hundar behöver få pälsvård, men om din hund är långhårig så kommer det krävas mer av dig som ägare. Din hunds päls behöver ses över, men den behöver även tvättas, kammas och ibland även klippas. Hur ofta du behöver ge din hund en trimning eller tvätt beror på vilken typ av ras det är som du har.

Det finns många fördelar med att ge din hund rätt pälsvård. Förutom att hunden ser fräsch och fin ut så finns det även många andra positiva effekter.

  • Hundens hud kommer att kännas mycket bättre för hunden. Den blir av med klåda som irriterar eller stickningar som annars kan störa och orsaka irritation.
  • Blodcirkulationen ökar och blir bättre när du borstar hundens päls. Det gör att hundens päls inte bara blir blankare och mer hälsosam, utan att den även växer mycket bättre.
  • Döda hårstrån som ännu sitter kvar kan orsaka klåda, men gör det även svårt för pälsen att förnya sig och växa som den ska. Genom att borsta hunden får du bort döda strån och kan även få med en och en annan fästing, loppa eller kvalster som kan orsaka eksem.