Trimma hunden

maj 07

Trimma hunden

Många hundraser tenderar att bli alltför långhåriga eller få stripig päls om man inte gör något åt det. Ibland kan till och med hundar med kortare päls behöva mer pälsvård än de riktigt långhåriga hundarna. Det kallas också för att trimma hunden och det kan man göra själv eller på en hundsalong. Det sistnämnda tenderar att bli snyggare.

 

Hur ofta bör man trimma hunden?

Hur ofta man bör trimma en hund beror på rasen samt hur fort pälsen växer. Det är dock du själv som bestämmer när hunden ska klippas, kanske du tycker det är finare med en viss frisyr som måste underhållas oftare. Man brukar dock säga att strävhåriga raser med tjock underull bör trimmas minst 2 gånger om året om inte mer. Annars riskerar underullen att tova sig, speciellt när det är höst och regnigt ute.

En hund med underull riskerar inte att bli tunnhårig som en människa, tvärtom. Det är alltså mycket sällsynt att man behöver behandla hundar och pälsavfall som man gör med människor och håravfall. Är du däremot människa och börjar se tendens till flint kan ett samtal till Nordic Hair göra susen.

Borsta hunden

Hundar med längre hår räcker om du klipper lite själv någon gång under året bara för att jämna till och snygga till. Det är också väldigt viktigt att borsta hundarnas päls oavsett om de är långhåriga eller korthåriga.