Skaffa fritidsbyxor till hundpromenaden

nov 21

Skaffa fritidsbyxor till hundpromenaden

Att ha hund innebär många promenader om dagen. I ur och skur, när du är pigg och trött, om du är stressad eller lugn så får du räkna med minst tre promenader varje dag. Trots att det kan bära emot ibland är det en oerhört hälsosam livsvana och det kommer göra bandet mellan dig och din hund ännu starkare. Anledningarna till att ha hund stannar dock inte bara där!

För att promenaden ska bli så effektiv och trevlig som möjligt är det viktigt att du är rätt klädd för den. Du ska inte bara vara utrustad för alla slags väderlekar utan också ha plagg som är slittåliga och ger dig bra rörelsefrihet. Dessutom är det alltid en bonus om de är snitsiga också! Du kan hitta fritidsbyxor som är snygga och praktiska hos Garphyttan som är perfekta för långa promenader med din fyrbenta bästis. De har fickor för koppel, leksaker och påsar, förutom dina personliga attiraljer, och har en välgjord design i flera jordnära färger som alltid är smickrande.

Liv längre och friskare

Du vet säkert redan hur nyttigt det är med daglig motion och det märks inte minst på statistiken över hundägares hälsa. Studier har visat att hundägare löper mycket lägre risk för tidig död

och att de ligger i en lägre riskgrupp för saker som stroke och sömnproblem. Vissa läkare anser till och med att de borde kunna skriva ut hund på recept då fördelarna inte bara begränsas till den fysiska hälsan utan också den psykiska. Det finns ett direkt samband mellan att klappa en hund och blodtrycksnivåerna och till det kommer utsöndrandet av lyckohormoner som oxytocin och serotonin som även frigörs hos vovven. En hund är dessutom trevligt sällskap, ger och tar massor med kärlek och gör tillvaron både roligare och intressantare. Kombinationen är oslagbar!

Kärlek i rastgården

Om du ändå är sugen på att träffa någon kommer det kanske inte som en större överraskning att det ofta slår gnistor mellan hundägare i färd med att rasta sina hundar. Det är ett kul och chosefritt sätt att träffas på och då ni båda är där med era hundar har ni ju omedelbart ett gemensamt intresse. Här hjälper det också att inte dyka upp i en gammal sliten träningsoverall men med ett par välsydda fritidsbyxor kan du aldrig gå fel.

Några tips på hur du kan fixa dejter med en annan hundägare är till exempel att bestämma tid för hundarna att leka eller att ta nästa promenad tillsammans. Sedan är det bara att hoppas på att jyckarna kommer överens! Om det inte skulle vara så kan ni gemensamt gå till en hundtränare, vilket blir en ny dejt i sig. I många städer i Sverige finns det idag hundcaféer och restauranger där ni så småningom kan hamna om de första mötena går bra. Hundarna kommer förse er med konstanta samtalsämnen och på så sätt undviks obekväma tystnader.