Klipp hundens klor

nov 17

Klipp hundens klor

Det råder inga tvivel om att kloklippning kan vara en situation som känns spänd och stressig för hunden såväl som för hundägaren. Man kan däremot inte komma ifrån att hunden behöver få sina klor omskötta och detta med jämna mellanrum, så är det bara. Har du en mycket ung hund är det bra att komma igång med kloträningen så fort som möjligt. På så sätt är det större chans att din hund inte känner sig stressad i framtiden. Den hinner således vänja sig i lugn takt.

Att klippa klorna är ett måste, men vi vill att det ska gå så smidigt för dig som möjligt. Här nedan har vi därför samlat några riktigt bra tips från tidningen Härliga hund som du enkelt kan besöka via nätet.

1. Se till att din valp får vänja sig tidigt med att du pillar och känner på tassarna. Gör det till en mysig stund, t.ex. när ni gosar i soffan.

2. Det kommer bli svårare om din hund förknippar klosaxen med något ”elakt och obehagligt”. Se därför till att hunden får förknippa den med något positivt istället. Det kan t.ex. handla om att du låter hunden få syn på saxen i samband med matdags eller när ni ska gå ut till parken.

3. Se till att du har bra och stadig verktyg. Klosaxen ska vara tillräckligt skarp på att kunna få bort klon med enkelhet. Se även till att den är enkel att hålla i och ger ett bra grepp. På så sätt minimerar du risken för att du ska slinta och klippa fel.

4. Du behöver se över din hunds tassar och klor varje vecka, men det betyder inte att du måste klippa en gång i veckan. Hur ofta din hund behöver klippas är väldigt individuellt. Titta igenom för att säkerställa om det är dags igen eller inte.