Bygg en egen hundkoja till din fyrbente vän

apr 20

Bygg en egen hundkoja till din fyrbente vän

Har du en hund som gärna spenderar mycket tid utomhus? Kanske bor du ute på landet och har en stor inhägnad där hunden kan vara ute under de varmare årstiderna medan du är på jobbet? Om så är fallet kan det vara lägligt att börja fundera på att skaffa hundkoja eller skapa en själv.

 

Att skapa en hundkoja är mycket enklare än vad man tror och de allra flesta materialen som behövs går att hitta på byggmax och liknande butiker. Är du osäker på hur du går tillväga för att bygga en hundkoja finns det flera guider som du kan följa ganska rakt av.

Varför ska man bygga en hundkoja?

För många kan det tyckas vara ologiskt varför hunden ska ha en hundkoja, framförallt under de varmare årstiderna. Men faktum är den att det skapar en trygghet hos hunden att ha en egen koja att gå in till om det skulle behövas. Några viktiga aspekter att se över är att hundkojan är anpassad efter hundens kroppsstorlek.

Vanligen rekommenderar man att en lagomstor koja byggs, då det skapar en trygg plats för hunden där den kan skydda sig från både regn och rusk men också för solens varma strålar. Dessutom kan det vara ett bra ställe för hunden att krypa in under de kyligare dagarna och du som ägare kan känna dig trygg med att din hund har det bra även utan din uppsikt när du är på jobbet.