Roliga fakta om människans bästa vän

sep 03

Roliga fakta om människans bästa vän

Det finns mycket som är kul med att ha en hund, men även mycket saker som är roliga med hundar i sig. Det är lätt att man som van hundägare tror att man redan vet och kan allt, men visste du till exempel att hundens nos är hela 100.000 gånger mer känslig än din egen eller att labradoren, precis som i Sverige, är USA:s mest populära hundras?

Här nedan har vi samlat ihop spännande och underhållande fakta om hundar. Kanske visste du redan om ett flertal av dessa eller så är alla helt nya. Oavsett hoppas vi att du kommer att lära dig något nytt!

1. Hunden kan hjälpa dig att bli fri från astma eller snuva

Jo, det är faktiskt helt sant. Studier och vetenskapliga fakta har visat att en människa som växer upp tillsammans med en hund inte löper lika stor risk att drabbas av många förkylningar eller problem med astma. Det är tack vare att hundens naturliga beteende gör att människans immunförsvar förbättras.

2. Den äldsta hundrasen som finns i världen är Saluki

3. Hundar känner av förändringar i säsongen precis som vi människor. Det betyder att även hunden kan drabbas av årstidsbunden depression

4. Siberian husky är den hundras som har uppvisat mest uthållighet. Hundrasen kan röra sig cirka 160 km varje dag och detta utan att ta en paus eller stanna upp

5. Det finns många hundraser som anses vara riktigt smarta och intelligenta. Så smarta att de med enkelhet kan överlista sina ägare på bara några sekunder. Sen finns det hundraser som är lite mer långsamma i tänkandet. De hundraser som anses vara minst smarta är afghanhund och basenji.